nadinedavid.reismee.nl

eerste afrika weekend!

Het eerste echte weekend in Zuid Afrika voor mij! En dat heb ik geweten.... Toen mijn lieve huisgenoten mij woensdag mee vroegen naar Tsitsikamma om van de hoogste bungeejump brug af te springen, zei ik nog heel stoer ja, maar die zaterdag kwam wel erg snel. De brug van gaas die je over moest om het middenpunt van de grote brug te bereiken, liet al heel goed zien wat ons te wachten stond. Al schuifelend en de rand stevig vasthoudend liepen we naar het midden. Van heel onze groep moest ik als laatste springen. Op zich was dat best goed, want iedereen kwam zo vrolijk terug dat het wel geweldig moest zijn!
En toen was het zover, ineens stond had ik een elastiek rond mijn benen en stond ik op de rand van de brug. 5..4..3..2..1 jump! Schijnbaar sprong ik zelf, ik weet niet of ze me echt geduwd hebben. Maar gezien mijn val, alsof ik in een zwembad spring, en filmpje (helaas internet is te slecht om deze te uploaden! ik blijf proberen) had ik zelf gesprongen! Ik rechtte me langzaam in de lucht en hing ondersteboven, dus ik kwam nog prima terecht! Daarna was het alleen maar vliegen! Voor iedereen die twijfelt, het is fantastisch!!

Na het bungeejumpen konden we de wereld aan! Zelfs de gaasbrug deed ons niets meer! Dus besloten we daarna om te gaan sliden over watervallen. Van de ene kant naar de andere kant van de kloof kon je sliden over een stalen kabel. We zagen er allemaal uit als een bob de bouwer (helm, tuigje etc.), maar het uitzicht was geweldig!
Hierna besloten we om nog even te zwemmen beneden. Het water was zwart van de taninen van de planten, maar wel heel schoon. We sloten de dag af met een etenjte bij een American style restaurant en daarna een drankje in het hostel(waar we een luxere kamer kregen omdat alle grote slaapzalen vol waren!!).

De volgende dag zijn we naar het park van Tsitsikamma zelf gegaan. Waar we een hike gingen lopen van zo'n 5 km. Het leek weinig, maar het was ook echt een hike! Het pad moest soms zelf gezocht worden over de rotsen heen. Na een redelijke klim bereikten we de waterval. Op de weg terug begon het te regenen. Omdat de stenen glad werden besloten we een pad naar boven te nemen door het bos. Helaas leidde dit pad helemaal over de berg heen naar de main gate. We hebben uiteindelijk dus een tocht van 10 km gelopen, waarvan de helft een berg op geklommen, dit viel lichtelijk tegen, maar we hebben het gered. Boven gekomen hadden we geen energie meer om heel de berg af te lopen naar de parking (dat was ook nog best een eind!). Dus hadden we het goede idee om het verhaal op te hangen dat er iemand van ons ziek was en echt niet meer kon lopen. Het werkte, want 20 minuten later zaten we lekker in de auto op weg naar beneden. En toen samen eten in het restaurant aan de zee! Helaas geen dolfijnen gezien, maar het was een geweldig weekend!

Coming up.. eerste stagedag :)

Je moeder

Nadine,

Ik vind het geweldig en vreselijk wat je gedaan hebt, maar ik vind je ook super stoer.
En van je verhaal en de foto's kan ik genieten, omdat ik weet dat je heelhuids ben teruggekeerd.

Je vader

he, mooi verhaal, wedden dat een of andere sukkel dit ziekteverhaal geloofde.( een man dus )

ps. twijfelt moet met een tttttt in dit geval volgens mij.
groetjes je vader

nadine

het was inderdaad een man die het geloofde!! Maar we waren ook met alleen maar vrouwen hoor ;)

(en verder vind ik 1 typefoutje op een heel verhaal nog best kunnen!! mama heeft er ook eentje in haar reactie :P )

groetjes

Eva

Hey Nadine,

Spelfout of niet, ik vind je verhaal gaaf! wel super eng hoor dat bungeejumpen, brrr niks voor mij. De rest van je verhaal wel. Geniet ervan!!!!
x Eva

marion

Hoi Nadine,
Stoer van je hoor. Dat je dat durfde. bungeejumpen Mij mogen ze nog geld toegeven, dan deed ik dat nog niet.
Ik merk wel dat je super geniet, en wij genieten enorm van je verhalen.
Groetjes Marc en Marion

Conny Bakker

Hey Nadine,

Als dit je eerste weekend is.... ben ik benieuwd hoe de andere weekenden zullen verlopen. Je mag er toch vanuit gaan dat er een stijgende lijn in zit...?

Ik ben erg jaloers op je. Geniet ervan!!!
Liefs Conny

Pascaline

Stoere chick..
Ik hoef dus niet te zeggen dat je moet genieten want dat doe je dus al volop !
O n t z e t t e n d gaaf wat je doet..
x

Rik

wow, klinkt allemaal wel gaaf zeg.
Veel plezier nog!