Zo gaat dat, in Zuid Afrika!
De laatste tijd krijg ik wel erg vaak commentaar op mijn stage en ik krijg het gevoel dat het idee rond gaat dat ik vrij weinig uitvoer. Dit wil ik dus allereerst even uit de wereld helpen door een leuk verhaal over mijn stage in Zuid Afrika te vertellen, gevolgd door weer een weekend special!! :D
Zoals menig trouwe volger weet, was de start van mijn stageperiode in Zuid Afrika niet zonder moeilijkheden. Ik zat namelijk zonder stage toen ik hier in Zuid Afrika aankwam. Nu iets meer als 2 maanden verder, ben ik volledig ingewerkt bij ZZ Group. Van het urban cafe gingen we naar het terras en weer terug naar binnen in het urban cafe! Mijn kantoor is een grote leren bank en een lage tafel in een hoek van het cafe. Ik ben lui!! Maar dan ook echt ontzettend lui!! Ik wordt bediend... want zelf je koffie halen of je eigen eten s ochtends klaarmaken voor de middag hoeft hier niet. De serveersters, die overigens allemaal fotomodellen blijken te zijn of er op lijken, komen vanzelf vragen of ik nog iets nodig heb en als ik klaar ben wordt het weer weggehaald.... Het kan mooi klinken, maar het is een beetje ongemakkelijk allemaal. Pauzes zijn hier dus ook taboe, ik werk gewoon door als eet of drink. Ik heb immers nergens om eens heen te lopen Ik had nog het briljante idee om te gaan roken, zodat m'n enige wandeling niet meer naar de wc was, maar ik wel naar buiten moest om een sigaret te roken! Geen zorgen (voornamelijk familie leden!!) ik heb dit plan maar niet meer uitgevoerd. Af en toe voer ik eens een interessant gesprek met een van de serveersters, maar echt lang kan ik ze natuurlijk ook niet van het werk houden.
En dan de stageopdrachten. Natuurlijk speelt photoshop weer een hoofdrol. Ik ontwerp veel flyers en ander promotiemateriaal voor ZZ Group. Dit is een leuke afwisseling tussen het marketing verslag door. Verder ben ik bezig aan business proposals voor allerhande bedrijven en doe ik er alles aan om de likes omhoog te krijgen van de ZZ facebook. (help me de Zuid Afrikaanse zomer door en like!! Verwijder de pagina gerust weer uit je favorieten als ik terug in NL ben ;) )
Vorige week was nogal een bijzondere week, het internet lag er uit en ik kon dus de hele week lekker thuiswerken!! Opstaan wanneer ik wil, ontbijten, beetje werken.... Zwemmen, eten, zonnen, nog een beetje werken, beetje kletsen met Marleen die ziek is en dan is het ineens een uur of 4! In de tijd dat ik aan het werk ben, ben ik wel ontzettend productief!
Maar al met al geloof ik dat ze heel tevreden over me zijn. Laatst had ik de menukaarten van alle concurrenten ‘ geanalyseerd' en toen ze dat zagen waren ze helemaal gelukkig!!
En dan het weekend waar ik nog steeds over moet vertellen!! Ik ben naar Jeffreys Bay geweest. Het ligt ongeveer een klein uurtje rijden van PE af. Daar checkten we in bij het hostel Island Vibes. Nou was ik al bij Island Vibes Knysna geweest, maar daar was het eiland gevoel ver te zoeken. Dit hostel was echter een heel ander verhaal. Je keek vanuit de dorms recht het verlaten witte strand op. Hier en daar had je wat palmboompjes en overal waar je keek liepen surfdudes! Nadat we onze spullen hadden gedumpt, gingen we aan het strand liggen. ‘s Middags besloten we te gaan surfen! Hoe moeilijk kan het zijn. We huurden surfborden en gingen het water vol goede moed in. Dit viel nogal zwaar tegen... De typische beginnersfout maakten ook wij natuurlijk! Je moet in een keer opspringen vanuit de peddelhouding, maar wij gingen eerst op onze knieën zitten. Je valt dan dus genadeloos in het water. Ook golven pakken is niet zo heel makkelijk. Lijkt het alsof het peddelen echt niets uithaalt, het is van groots belang!! Ik heb een aantal golven kunnen pakken en liggend tot de kant kunnen komen, maar staan op het bord is me helaas niet gelukt. Mijn fantasie van torenhoge golven waar je doorheen springt werd dus geen werkelijkheid, maar we hebben zeker lol gehad! ‘s Avonds aten we pizza in de bar en besloten we nog wat te feesten met alle andere reizigers. Ik heb geen oog dichtgedaan ‘s nachts, maar wel een hele mooie zonsopgang gezien vanuit mijn bed!
De volgende ochtend begon goed met een ontbijtje in de zon met uitkijk op het strand. Helaas was een meisje dat meerijd nogal verbrand. Maar we waren net wakker en we zouden dan dus een hele dag Jeffreys Bay moeten opgeven door meteen naar huis te rijden, de betaalde nacht was dan ook voor niets geweest. Maud (huisgenootje die ook mee was) kwam op het geniale idee om terug te rijden naar PE en ze daar te droppen. Wij reden vervolgens weer terug om te gaan paardrijden langs het strand! We moesten een ochtend strandliggen er voor opgeven, maar dat hadden we er voor over.
Het paardrijden was werkelijk fantastisch!! We volgend een pad wat uitkwam in de duinen. Er was een groot wit strand met een mooie blauwe zee. Ik had alleen niet zo heel veel geluk met mijn paard. Ik kwam er al snel achter dat mijn paard alleen andere paarden wil volgen. Toen ik er na vroeg zeiden ze dat ze deze paarden trainden om mensen op te laten rijden die niet kunnen paardrijden. Maud en ik hadden ons opgegeven als ervaren (beginners, ervaren, expert) om wat betere paarden te krijgen en vervolgens hadden ze mij alsnog zo'n paard gegeven zodat ik het kon trainen.... Beetje jammer.
Mijn paard deed alles precies hetzelfde als het paard voor haar. Ja het is een vrouwtje! Want mijn paard had een veulentje en was bevriend met een ander paard wat ook een veulentje van dezelfde leeftijd had. Ze pasten zelfs op elkaars veulentjes. Ik kon haar echt niet overhalen om in haar eentje te gaan lopen. Iedere keer was het een strijd om haar ergens anders heen te laten gaan. En voor de paarden was het ontzettend warm, ze moesten duinen van 3 meter beklimmen, dus op een gegeven moment liet ik de teugels los en vond ik het wel prima. Ik hing lekker achterover een beetje van de omgeving te genieten. Af en toe moest ik opletten dat de persoon voor me het paard niet liet versnellen, want die van mij ging dan ook gewoon mee en laat mij zonder problemen achter!
Na het paardrijden hebben we nog even de zee opgezocht om wat verkoeling te zoeken en vervolgens zijn we naar huis gereden! Het was een van de meest relaxte weekenden en ik had de Island Vibes helemaal te pakken!
Ondertussen zijn er in huis allemaal nieuwe mensen aangekomen. We hadden drie rustige weken met z'n 4en, maar nu zit het huis weer helemaal vol! We hebben nu een mix van marketing (ikke :D), verpleegkunde, veel sportopleidingsmensen en veel social workers! Een interessante combinatie! We wachten alleen de komst van twee mannen nog af. Iedereen is heel benieuwd natuurlijk!
Ik hou jullie op de hoogte!
Ps. Stiekem toch jaloers dat ik de tweede ijstijd mis!
Nou je mist echt niets aan die kou hier! Zo spectaculair is het allemaal niet..
Maar zo te lezen heb je dus een dagje als surfchick geleefd haha nice!
Nog veel plezier en tot snel!
Hoi Nadine
Allee,het gaat nogal met jou zeg!Lekker in het zonnetje liggen en surfen!Maar je werkt gelukkig ook nog wat! Haha!!!Wees maar niet jaloers op al die kou hier,ik zou liever in de zon liggen hoor!
Geniet er maar lekker van!
Groetjes van Mien!
Hoi Nadine,
Natuurlijk wisten we wel dat je heel hard werkt.
Leuk te horen dat je zo geniet van alles.
Groetjes Marion
Hey Nadine,
Aan die kou mis je idd niks. Maar als je het echt graag wil meemaken, wil ik best even ruilen.
Ben best een beetje jaloers als ik dat zo allemaal lees. Wel een beetje zielig dat je dat paard in die warmte laat zwoegen en jij een beetje ligt te zonnebaden;) echte dierenvriend:P
geniet er nog van!!
Hee nadineke,
Mooi dat jij dat zonnige leven nog beetje vol houd! Klinkt allemaal heel vermoeiend wat jij daar doet, geen pauze.. Jeetje :p
Gedraag je nog een beetje en geniet er nog van!
Hee Nadine, wat is het toch genieten daar. Maar dat jij daarnaast ook flink werkt, daar twijfelen wij niet aan natuurlijk. Geniet er nog maar even van, de tijd gaat snel. Bedankt voor je kaartje!! erg lief.
Groetjes van ons 4tjes
P.S. we hebben net een Sloveense jongen in huis, sinds een half uurtje (uitwisseling Lisa)Dus ook wij doen af en toe iets internationaals hoor.:)