nadinedavid.reismee.nl

Cultuur!

Dus aangezien ik na 3 dagen al wat interessante dingen ben tegengekomen.. besloot ik om hier maar een apart verhaal van te maken en dit regelmatig met nieuwe cultuurschocks te updaten:

* De engelse invloed is zeer goed merkbaar. Zo drinken ze hier behoorlijk wat thee, maar wel met een scheut melk er in. Ook is Engels de taal die hier het meeste gesproken wordt.

* Nederland blijft niet achter! Ze verstaan de Nederlandse taal!

* Verder hoor je de Afrikanen in plaats van 'yes' 'ja' zeggen, wat ook wel een beetje apart overkomt. En af en toe wordt er weer Zuid Afrikaans door het Engels heen gesproken, maar dit lijkt vaak ook weer wat op het Nederlands.

* Iedereen begroet elkaar! Wanneer je begroet wordt, vraag dan hoe het gaat, ook wanneer het jou eerder wordt gevraagd, vraag dan weer hoe het met die andere persoon gaat.

* De echte arme afrikanen wonen in de townships, hier zijn dan ook aparte supermarkten. Deze zijn goedkoper.

* Ik heb me laten vertellen dat je aan iemands accent kunt horen waar deze persoon in Zuid Afrika vandaan komt en welke roots hij of zij heeft.

* Iedereen in Nederland woont in Amsterdam, hoewel toch bijna iedereen hier in Amsterdam is geweest. Waarschijnlijk weten ze er niet meer zo heel veel van...

* Afdingen, afdingen, afdingen en nog eens afdingen... they make a special prize for you!

* Loon wordt op dezelfde dag van ontvangst meteen uitgegeven. Daarom zijn er meerdere uitbetalingsdagen. Op deze dagen is het in de winkelcentra en uitgaansgelegenheden ontzettend druk!

* Sta er niet van te kijken als een coloured of black voorsteekt in een rij aan de kassa, probeer alleen niet hetzelfde grapje terug uit te halen. Dit wordt iets minder gewaardeerd...

* Korte broeken dragen en benen showen kan echt niet, maar tepels half zichtbaar zijn of borsten die uit shirtjes rollen zijn echt heel mooi (dit geld geloof ik alleen voor de zwarte en coloured bevolking).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~more coming soon~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hallo,
Ik heb net gelezen dat alles goed met je gaat. Super dat de reis je meegevallen is. Ik vond het echt spannend. Ik hoop dat je een keus heb kunnen maken voor je stage. Heel veel plezier nog en ik ga je zeker volgen.
Groetjes Anja + fam.

carlo de moor

Hoi, Nadine
Je beleeft nogal wat in het mooie Zuid-Afrika.
Goed van je dat je veel onderneemt, sommige dingen zijn behoorlijk heftig maar dat past wel bij je.
Je zult er met een goed gevoel op terugkijken.
Groetjes van de Moortjes