Roadtrip part 2
En uiteindelijk kwamen wij dus aan in..... Kaapstad!! Een grote stad met hier en daar wat flats en met als achtergrond de prachtige Tafelberg! Voor iedereen is er wat in Kaapstad. Wil je aan het strand liggen, of toch liever hiken, winkelen of cocktailtjes drinken? Het kan allemaal in Kaapstad! En wij hebben het allemaal gedaan! Of ja, alleen de hike niet helemaal, wij namen mooi de kabelbaan naar boven ;)
Aangekomen in Kaapstad gingen wij eerst inchecken in ons hostel . Een groot oud huis met een prachtige houten trap en een zwembad. De kamer deelden we met nog drie andere meisjes, dus we sliepen met acht op een kamer (chaos! Overal kleding en zooi. Het gaat ook vanzelf, want ik heb wel drie keer mijn koffer opnieuw georganiseerd... ).
Iets waar je toch zeker aandacht aan moet besteden in Zuid Afrika, is de slavernij. Deze is nog niet zo heel lang geleden pas volledig afgeschaft. Maar ondanks dit, is er nog steeds veel moderne slavernij te vinden in de wereld. Maar dit is een leuk verhaal, geen Amnesty international reclame. Ik ben dus naar het museum voor slavernij geweest. Het museum was vroeger een oud slavenhuis, waar de slaven in donkere kleine kamers met veel tegelijk opgesloten werden. Het gebouw is al veel geweest, zoals een bibliotheek en gemeentehuis. Maar voor respect naar vroeger en om mensen ook nu veel bij te brengen over de slavernij, is het nu omgetoverd tot het museum van de slavernij. Ik kreeg ineens een flashback naar groep 4 basisschool! Ik vond toen de foto van alle slaven in een boot gepropt zo indrukwekkend en deze foto hing ook in dit museum. Het museum was ontzettend groot en liet ook collecties zien uit de tijd van de slavernij, zoals speelgoed, klokken, servies, wapens etc..
Aan het museum lagen de Compagny Gardens. Een prachtige tuin uit de slavernijtijd met weer op de achtergrond de Tafelberg.
Na even gelopen te hebben kwamen we het planetarium tegen. Aangezien we toch al helemaal in de museum sfeer zaten, kon het planetarium er ook wel bij (voor 2 euro sta je binnen ? ). En weer een reusachtig museum, je kon er in verdwalen! Eerst kwamen we van alles tegen over rotstekeningen die in de diverse natuurparken in Zuid Afrika zijn gevonden. Toen we verder liepen kwamen we bij het zee leven aan. Het meest indrukwekkende waren toch wel de walvisbotten die ophingen. Deze prachtige dieren zijn GIGANTISCH! Je hoort het wel op TV en zo, maar je realiseert het je pas echt als je die botten voor je ziet. Verder kwamen we nog allerlei vreemde zeedieren waarvan we nog nooit gehoord hadden, dinosauriërs, mensen, kristallen en mineralen, landdieren en een klein stukje over het heelal tegen. En ik vraag me nu nog af of we wel alles gehad hebben.... Hierna liepen we weer terug richting hostel, met onderweg natuurlijk even een korte stop voor een cocktailtje!
Het volgende avontuur was ons tripje naar Kaap de Goede Hoop! Wij doen dat wel even, op eerste kerstdag daarheen rijden. Na al een paar keer tol betaald te hebben en een uur gereden te hebben (wat overigens geen straf was, lees: witte stranden, blauwe zee, palmboompjes!) kwamen we aan bij de tolpoort voor het park van Kaap de Goede Hoop. Maar wat een rij! Na een beetje inschatten hoe druk het zou zijn, zijn we afgehaakt en doorgereden. Weer de berg op en het blauwe water onder ons! We kwamen aan in Simon's Town, hier zijn de pinguïns te vinden. En sinds ik als kind een ekster zag ben ik al fan van deze beestjes! Je liep over een brug en je zag een paar pinguïns. Ik was al helemaal enthousiast en maakte allemaal foto's terwijl ik zocht of er nog meer waren. Ik liep een stukje verder en vroeg me al af waarom het daar zo druk was. OVERAL PINGUÏNS! Je kon gewoon geen strand meer zien! Ik kan het zeker aanraden, want het is erg grappig om ze zo samen bezig te zien!
De volgende dag hebben we nog een bezoekje gebracht aan Waterfront. Waar je restaurantjes, cafe's, de jachthaven en veel van de duurdere winkels hebt.
Toen was het tijd om te switchen van hostel, we gingen naar een hostel aan de bruisende straat Long Street! Dit is the place to be, hier zijn alle restaurantjes, leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden.
In deze straat hebben we voor een leuke Nieuwjaarsoutfit gewinkeld en over een gigantische markt gelopen. De mensen mochten ons wel heel erg, want bij ieder kraam konden ze voor ons een ‘special price' maken! Ondanks deze special price heb ik toch een topsport gemaakt van het afdingen. Helaas, ons bin zuunig!
Hierna hebben we nog aan het strand gelegen en een cocktailtje gedronken bij Camps bay. Ieder meisje ziet er hier uit als een fotomodel en er zijn diverse luxe clubs te vinden. Voor een aantal waren we ook uitgenodigd. Maar aangezien ik uitgaan onder aan mijn lijst heb staan in Zuid Afrika, sloeg ik af. Een aantal van mijn reisgenootjes hebben zich echter zeer goed vermaakt tussen de jetset van Zuid Afrika.
Natuurlijk zijn we ook uit eten geweest in Kaapstad. En wel bij Mama Afrika! Dit restaurant serveert allerlei Zuid Afrikaanse gerechten en onder het eten kun je genieten van de Afrikaanse live muziek en dans. Ontzettend commercieel natuurlijk, aangezien je ook cd's en allerlei Afrikaanse sieraden kon kopen, maar wel heel gezellig en een leuke ervaring. Aangezien ik altijd al eens dingen als struisvogel wilde proberen, bestelde ik de mixed grill. (Ik kan krokodil@work zeker aanraden! Of een Afrikaanse themaweek met struisvogel of kudu.) Mijn favoriet was de krokodil. Dit vlees is zo wit als van een vis en het lijkt dezelfde bouw te hebben, zoals een zalm dat in plakjes en stukjes uit elkaar valt, maar het heeft de structuur van vlees. Het was zeker niet taai!
En nu de topactiviteiten van de kaapstad tour!
Natuurlijk ben ik nog terug gegaan om Kaap de Goede Hoop te bekijken, dit hadden jullie al aan de foto's kunnen zien ;) Wij dachten dat het alleen om een bordje ging, zodra we de hoek om gereden waren zagen we een gigantisch park! En natuurlijk weer de verschrikkelijk mooie natuur die ik van Afrika gewend ben. Enorme rotsen waar de zee tegen opsloeg en waar ik natuurlijk even naartoe moest klimmen om vervolgens bijna zelf een golf over me heen te krijgen. Er liepen struisvogels en Springbokken en natuurlijk bavianen met kleintjes! Eén baviaan sprong bijna zelfs in de auto. Bavianen zijn van nature niet echt gevaarlijk. Maar doordat mensen ze voederen, weten ze dat er bij mensen eten te halen is. Vervolgens vallen ze mensen aan voor voedsel.
En de Tafelberg.... Die ik al meerdere malen genoemd heb in mijn verhaal. Al eerder ben ik op de top van de Mont Blanc geweest, maar dit is toch iets totaal anders. Toen we na lang wachten eenmaal boven waren was het uitzicht prachtig. Beneden zag je Kaapstad en nog alle kleine plaatsjes die rond de Tafelberg lagen. Je kunt een hele hike doen en zelf de Tafelberg oplopen, maar je kunt ook op de berg zelf nog een hele wandeling maken. Er waren dan wel paden aangelegd, maar de natuur en de bergen waren prachtig. Hiervan heb ik ontzettend veel foto's. Omdat ik er maar 200 in totaal kan posten op deze site, heb ik de beste voor jullie uitgezocht :) .
En dan oud en nieuw! Ik wist niet wat ik kon verwachten. Na ons drie gangen diner en uren werk voor de spiegel was iedereen klaar. We hadden kaartjes voor een feest dat Ministery of Sound heette, maar besloten eerst om het te gaan vieren in Long Street. Toen het tegen twaalven liep, ging iedereen vanuit de cafés en clubs naar buiten de straat op. Ineens begon iedereen te schreeuwen. Maar het duurde nog 3 minuten, dus vals alarm. Wij als echte Nederlanders gingen natuurlijk van 10 aftellen naar 12 uur, maar toen het echt rond twaalven was, begon iedereen alweer te schreeuwen en elkaar gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het was ontzettend druk! Mensen klommen op taxi's en auto's reden soms gewoon dwars door de massa om op hun bestemming te komen. De mensen in de straat waren vrijwel alleen zwarte afrikanen en touristen, blanke Afrikanen vieren hun Nieuwjaar anders werd ons verteld, en zij durven zich niet in groepen zwarte Afrikanen te begeven. (Ja, de scheiding is nog steeds te voelen. Ik heb me ook nog nooit blank gevoeld, behalve hier in Afrika, voorheen was ik gewoon een mens en een zwart iemand ook...) Maar die blanke Afrikanen weten niet wat ze missen!! Iedereen begon te dansen op de muziek van de kroegen. Er was een soort eenheidsgevoel, zeker toen iedereen dezelfde dans ging doen op Afrikaanse muziek. En wij maar proberen bij te blijven met onze stijve Nederlandse blanke lijven.
Vervolgens namen we een taxibusje naar het feest. Gelukkig nam deze taxi geen drukke straten die volstonden met mensen! Voor het feest waren drie verschillende kaartjes te krijgen: Gewoon, VIP en VIP onbeperkt drinken. Wij hadden VIP kaartjes en hadden al snel de VIP ruimte gevonden. Hier waren ook alle mensen die onbeperkt drinken kaartjes hadden, dit waren verrassend veel mensen uit Dubai. Van alle kanten werd champagne en karamel vodka aangeboden. Het was dus een fantastisch feest!
De volgende dag hebben we alleen maar geslapen en toen zijn we in één keer terug gereden naar PE via route 62. Dit is een route door die wat meer door het binnenland van Zuid Afrika loopt. Je ziet vooral veel mooie bergen en vlaktes. Om negen uur sochtends waren we vertrokken en om half acht savonds waren we weer in Port Elizabeth! Terug van een onvergetelijke vakantie!
Oooh wat klinkt t allemaal goed. Zou toch echt bijna spijt krijgen (beetje maar). Die foto van die slaven op die boot ken ik denk ik ook van geschiedenis.
Wij zijn natuurlijk druk met de voorbereidingen van carnaval!!! Zeker in de optocht.
Ik kijk uit naar je volgende verhaal.
Xx Siets
Hoi Nadine,
Wat maak je fantastische dingen mee.
Je verhalen zijn een feest om te lezen. Complimenten om je schrijfstijl
Ha Nadine,
Het complete reisverhaal, we zijn weer helemaal bij.
Weet je trouwens dat je al half weg bent. Gaat snel he.
Kijk alweer uit naar je volgende verhaal.
groetjes moeders
Heeeeee Nadine,
je verhalen zijn geweldig, wat zie jij veel en maak je veel mee! Je kan het ontzettend goed verwoorden wat je daar allemaal meemaakt.
We genieten dan ook van je reisverslagen!
Genieten maar daar want het begint nu toch al op te schieten.
Maar ik weet zeker dat er een paar heeeeeeeeeeel blij zullen zijn als je weer terug bent!
Nog veel plezier daar!
Groetjes, Christian
Nou dat was me weer een hele lap tekst, maar nog steeds erg leuk om te lezen wat je nou weer allemaal gedaan hebt!
Kan me trouwens niet echt voorstellen dat jij nou zo stijf bent tegenover die Afrikanen=P, als ik me goed herinner hebben we een mooi KC weekendje gehad met bewijs daarvoor;)
Ik spreek je snel!
Xx
Hee Nadine,
Toch maar even op m'n stage je verhalen lezen. Waarschijnlijk heb ik nog een complete stage week nodig om al je verhalen te lezen...die pinguins hebben m'n ouders ook gezien trouwens. Heb je trouwens ook verhalen over je stage zelf of hou je alleen maar vakantie?
Groetjes!
Rik